לא מעט ממטופלי השיניים מגיעים למצב שבו הם צריכים גם להוציא את השן הלא בריאה ולהחליף אותה בשתל, טיפולים אלו כשלעצמם אמורים להיות פשוטים ולאו דווקא מסובכים ונחשבים לפופולרים. אך יחד עם זאת ישנו חלק לא קטן מאותם המטופלים אשר זקוק גם להשתלת עצם באזור השן, השתלה זו יכולה לקרות גם בעצם התחתונה וגם בעצם העליונה. אבל לפני שהמושגים האלו מבהילים אתכם, במאמר הבא ננסה להסביר מה ההבדל בין השתלת עצם בלסת עליונה ומה ההבדל בין השתלה של עצם בלסת התחתונה.
מדוע נצטרך השתלת עצם?
השתלת עצם מתבצעת בעקבות 3 סיבות עיקריות וסיבות אלו רווחות בין 30 עד 50 אחוזים של המטופלים, והראשונה שבהם היא כמובן מחוסר בעצם מתוך תהליך אורגני. הליך זה מתרחש לאחר הוצאת השן החולה, כאשר מתקיים תהליך ספיגה של העצם ומה שיכול להקשות עד שאי אפשר להשתיל שתל חדש במקום השן. הסיבה השניה מתקשרת אל מחלות חניכיים חריפות שלא רק עלולות להיות מלוות בדם ובכאבים אלא גם בנסיגה של העצם עד להעלמות מוחלטת. הסיבה השלישית להשתלת עצם היא פגיעה קיצונית כמו תאונה, מחלה קשה אשר פגעו בצורה אנושה באזור העצם ומצריכים השתלה.
השתלה בלסת תחתונה
כמובן שעל מנת לוודא כי אתם אכן זקוקים להשתלת עצם, ישנה חשיבות לבצע בדיקה מקדימה אשר תאשר את חוזק העצם או ההימצאות שלו באזור השתל המבוקש. עם זאת ישנו לא מעט שוני בין השתלה בלסת התחתונה לבין העליונה, כאשר התחתונה גם היא אמורה לחזק את העצם התחתונה או להחליף אותה. החלפה זו נעשית על ידי חתך באזור הצרוי, הכנסה של עצם האמורה להתאחות עם העצם החסרה ובכך לייצר בסיס לשתל שיבוא. חשוב לציין כי תהליך זה נחשב כירורגי לכל דבר מתבצע תחת הרדמה מקומית ולאחריו מחכה לכם זמן החלמה של בין 6 חודשים לעד שנה.
כאשר אנו מדברים על השתלה של עצם בלסת עליונה ישנם סיכונים ואזורים רגישים טיפה יותר מאשר בלסת התחתונה, מכיוון שבלסת זו המרחק שבין אזור האף הוא קטן יותר וכך גם הסיכוי לפגיעות יכולה להיות גבוה יותר. לכן ישנם כמה סוגים של השתלת עצם בלסת עליונה מכיוון שהיא מצריכה גם הרמת סינוס. לסוג ניתוח זה יש 2 סוגים כשהראשון מביניהם נחשב להרמה פתוחה והשניה להרמה סגורה, יחד עם זאת כל טיפול כזה נעשה בהתאם למחסור העצם של המטופל ולפי חישובים כירורגים